Ето какво каза Томислав Дончев за скандала с къщата в Барселона

Това, което мога да кажа, е, че властите в Испания действат по сигнал, подаден от България и разследват въпросния имот, а не премиера. Но вижте, това е една стара манджа, претоплена на испански котлон. Такива неща не се случват случайно. Премиерът ясно заяви, че няма никаква къща в Испания. Имотът си има друг собственик. Това коментира в ефира на ”Здравей, България” по Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

,,Всеки би имал интерес от това. Като почнем от всички политически опоненти и стигнем до всички международни институции. Освен това да не забравяме, че предстои да приемат България в чакалнята на Еврозоната, строим ключови енергийни проекти, така че списъкът с лица, които биха имали интерес от целия този шум, е доста дълъг”, допълни още той.

,,Ние сме отворена държава и всеки може да пътува там, където иска, за да работи или учи. Но е безспорен факт, че имаме ръст на българите, които се завръщат у нас. Няма никакъв пиар. Завръщането на младите трябва да бъде приоритет, но това да не става само чрез заплати”, обясни вицепремиерът Дончев.

По отношение на проверките на приватизационния период Томислав Дончев заяви, че тепърва предстои да разберем дали тази инициатива ще доведе до конкретен резултат и допълни, че тази тема не е затворена за българското общество и по този въпрос има смисъл от публичен дебат.

Относно коронавируса вицепремиерът бе категоричен, че са взети всички необходими мерки от страна на българските здравни власти.

Следвайте ни в социалните медии