Ето какво време ни очаква през месец октомври

“Днес ни очаква един убийствено хубав ден. Много слънчево и много топло ще бъде днес. До късна вечер няма да има нито едно облаче, освен тези, оставени от самолетите, прелитащи над нашата територия.” Това заяви пред NOVA климатологът проф. Георги Рачев.

“От утре обаче при нас настъпва един средиземноморски циклон от Италия, поради което от вторник до четвъртък ще има превалявания”, сподели още той.

Проф. Рачев разкри и какво ще бъде времето през октомври и кога да очакваме първия сняг.

“За октомври има възможност максималните температури да достигнат до 30 градуса. Той се очертава да бъде малко по-топъл от нормалното. Няма да е толкова дъждовен, така че като цяло ни очаква топъл октомври. Що се отнася до първия сняг, него го чакаме към края на октомври, когато започват и малко по-сериозните застудявания на времето”, посочи Рачев.

Климатологът изрази и своето мнение относно многобройните протести във връзка с климатичните промени, начело на които е 16-годишната Грета Тунберг.

“Този случай покрай Грета е тежък. Тя е едно 16-годишно момиче и смятам, че нейното място е в училището, така че апелирам властите да помислят по този въпрос. Иначе нейните идеи не са лоши и те трябва да бъдат подкрепени. Нека младите да протестират за своето бъдеще, но не по този начин”, коментира в заключение проф. Георги Рачев.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via