Д-р Ангел Кунчев: Логично е да се очаква част от мерките да отпаднат след Великден

Логично е след Великденските празници да се очаква част от противоепидемичните мерки да бъдат намалени, но това ще зависи от ситуацията.

Това съобщи пред журналисти в Стара Загора главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, предаде БГНЕС. Д-р Кунчев посети лабораторията в Стара Загора и Централния кооперативен пазар, за да провери до каква степен заповедта на министъра на здравеопазването удовлетворява търговците.

“Да не създава пречки и за производителите на разсад, на зеленчуци, на плодове, на цветя да продължават бизнеса си, а и на хората, които желаят да купуват, да имат възможно този разсад да го ползват, да могат да го засадят в дворовете си. Това по никакъв начин не пречи на изолацията”, съобщи главният държавен здравен инспектор.

Доц. Кунчев съобщи още, че се очакват доставки на нови препарати за лечение на коронавирус, увеличава се и броят на лабораториите за изследване на коронавирус. “Затова минахме днес и през работещата в Стара Загора. Слава Богу тя е от добрите примери как при много бърза организация можем да пуснем една високотехнологична лаборатория и тя да работи много добре”.

Въведените в България мерки срещу разпространението на коронавирус са ефективни и работещи и в тази връзка доц. Кунчев коментира позицията на доц. Мангъров за тяхното облекчаване.

“Ако на него му е все едно и каже: Дайте да жертваме 2 – 3 – 5000 възрастни хора и ще приключим с проблема, да стои зад това и да го защитава”, ядоса се Кунчев.

Според доц. Кунчев е логично да се очаква част от мерките да отпаднат след Великден, ако нямаме повишаване на случаите на заразени с коронавирус, но това зависи от ситуацията.

Следвайте ни в социалните медии