Докога ще продължи грипната ваканция?

26 области са в грипна ваканция до 11 март, а в две области – Плевен и Габрово, учебните занятия са спрени до второ нареждане. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова

За детските градини е разписан режим, според който родителите могат да преценят дали да заведат децата. Изключение правят детските заведения в Плевен и Габрово, където занятията са спрени. Отсъствия няма да им се пишат, поясни Михайлова.

Изпратени са инструкции за поддържане на изключително добра хигиена в училищата и детските градини. Това включва цялостно почистване на тоалетните, коридорите, стаите, повърхността на чиновете. Децата трябва да знаят, че трябва да си мият много често ръцете и да не споделят храни и напитки. В този период, ако могат, да си носят храна от дома. Бутилките за многократна употреба трябва да се стерилизират. Това е въпрос на лична хигиена и започва от дома, посочи зам.-образователният министър.

Системата може да поеме дните грипна ваканция. Ако материалът не бъде усвоен, това ще бъде направено в началото на следващата година. Материалът, който не бъде усвоен качествено, няма да влиза в матурите, заяви още Таня Михайлова.

Следвайте ни в социалните медии