fbpx

ДНК проба потвърди, че Мартин Трифонов е изнасилил и убил 7-годишната Кристи

Пълни самопризнания пред служебния си защитник е направил задържаният за зверското убийство на малкото момиченце от Сотиря, съобщи Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Категорично е потвърдено от ДНК пробата, че 21-годишният Мартин Трифонов е извършител на деянието. Пред адвоката си той обяснил, че е употребил алкохол и енергийни напитки.

Утре сутринта към делото ще бъде присъединена експертна справка от ДНК профила на заподозрения. В понеделник ще бъде решено дали заседанието за гледане на мярката за неотклонение на Мартин Трифонов ще бъде в съда или ще има изнесено заседание на съдебния състав.

На задържания са повдигнати три обвинения – за блудство, за изнасилване и за убийство. Той е настанен в Сливенската болница „Д-р Иван Селимински“ с огнестрелни рани и счупване на костите на краката. Състоянието му е стабилно, без опасност за живота, адекватен е.

Утре в Сливен е обявен ден на траур, а вечерта от 17:00 часа пред община Сливен ще се проведе бдение в памет на малката Кристин Георгиева.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x