Днес Кипър открива плажния сезон!

Днес Кипър открива плажния сезон при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, предаде БНР.

Това става в рамките на започналата втора фаза от премахването на мерките.

Живеещите на средиземноморския остров от днес могат да лежат и да се пекат на пясъка, както и да се занимават с плажни спортове. Досега това беше забранено като част от карантинните мерки срещу коронавируса – разрешено беше само плуване в морето. За неспазване на ограниченията нарушителите бяха глобявани.

Плажовете трябва да функционират при стриктно спазване на издадените от Министерството на здравеопазването инструкции. Минималното разстояние между чадърите трябва да е 4 метра, а между шезлонгите – 2 метра.

Регламентирани са и изискванията за дезинфекция на плажните съоръжения. Забранено е използването на съблекални и душове, работещи на закрито, както и продажбата на храна и напитки на плажа.

Желаещите да ползват собствени плажни принадлежности също трябва да спазват определената дистанция в зоната за свободно плажуване.

След продължилата цяла седмица гореща вълна от над 40 градуса, достигнала във вторник рекордните за месец май 44 градуса, желаещите да отидат на плаж днес и утре ще трябва да се подготвят за по-прохладно и дори дъждовно време.

Следвайте ни в социалните медии