Делян Пеевски дари 60 000 лева за бебешки респиратори

Само няколко часа след апела на АГ-болницата във Варна, която имаше спешна нужда от респиратори за първична реанимация за новородени и отправи апел за дарителска кампания, лечебното заведение получи договор за дарение в размер на 60 000 лева.

Сумата е предоставена от депутата Делян Пеевски за закупуването на апарат за обдишване на новородените и за кръвно-газов анализатор.

“Изключително благодарни сме”, казаха медиците от най-голямата болница за бебета и родилки в Североизточна България, които бяха притеснени, че нямат необходимата апаратура при евентуален случай на заразено с коронавирус пеленаче.

До дарението на Делян Пеевски АГ болницата беше събрала едва 9 хил. лв., а цената само на единия апарат за одишване на новородени е около 3 000 лв. В момента в клиниката има 30 бебета, както и 10 недоносени новородени.

Даренията от Пеевски вече доближават 3,5 млн. лева, а преди жеста към родилките и пеленачетата депутатът от ДПС предостави даром 2000 теста за Банско, благодарение на което стана възможно да започне кампанията за тестването на 1/3 от населението на курортния град.

Следвайте ни в социалните медии