Голяма група мигранти вече е пристигнала в Северна Македония

Първата по-голяма група мигранти от гръцко-турската граница вече е пристигнала в Северна Македония, твърди виенският всекидневник “Остеррайх” и добавя, че оттам на мигрантите са им необходими около десет дни да стигнат до границата на Австрия, предадоха Танюг и БТА.

Вестникът се позовава на фотография, която получил от разузнавателна служба. На снимката се вижда група от около 1000 мигранти на градски площад в Северна Македония.

Афганистанци и сирийци успяха да се промъкнат в хаоса на гръцко-турската граница и никой не знае колко от тях са успели да преминат, пише вестникът.

Става въпрос само за мъже и млади момчета, съобщават източниците на вестника. Трябват им около десет дни да стигнат до границата на Австрия, ако не бъдат спрени на сръбската и хърватската граница, смятат кръгове от разузнаването.

Оценката им съвпада с тази на австрийската армия, която очаква нова вълна търсещи убежище да се появят на австрийската граница в края на следващата седмица.

“Ще бъдем подготвени, защото си взехме поука от /мигрантските/ вълни от 2015 г.”, заявяват от австрийската армия.

Експерти от австрийското МВР анализират три пъти на ден актуалната ситуация и имат свои хора в Гърция, Северна Македония, Босна, Сърбия и Хърватия, твърди вестникът.

Следвайте ни в социалните медии