ГЕРБ след Цветан Цветанов (Видео)

Заместник-председателят в оставка няма да стане част от друг политически проект, прогнозира политологът Димитър Ганев

Ако Цветан Цветанов влезе в друг политически проект, това означава да започне война с Борисов, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия политологът Димитър Ганев. На този етап няма индикации за това категорично, добави той.

„Изключвам възможността Цветан Цветанов да започне да работи за друга партия. Това е човек, който в продължение на 12 години е вкоренил себе си в ГЕРБ“, заяви политологът.

Според него оставката на Цветанов е началото на процес на подмяна в ГЕРБ. „От такава промяна недвусмислено има нужда. От 2007 г. тази партия доминира в местната власт. 12 години след това е много трудно да кандидатстваш за доверието на гражданите, след като 12 години вече са видели доста от твоите резултати – на места добри, на места – не”, обясни Димитър Ганев.

„Ако Борисов тръгне на война със структурите, лоялни на Цветанов – това ще бъде братоубийствена война, която ще нанесе големи щети на ГЕРБ”, добави той.

Политологът Кольо Колев смята, че ако Цветан Цветанов реши да направи собствен политически проект, той е обречен.

„Ако той тръгне по тази линия, мисля, че не го чака светло бъдеще. Цветанов имаше тежест единствено като механизъм, като организационен работник на властовата партия. В чисто имиджов план беше тотална щета”, обясни той.

“Цветанов си повярва прекалено много. Той не си дава сметка къде е неговата сила – в организирането, и къде е неговата слабост – пред медиите. В резултат, на което той си повярва, че е цялостен политик, който може да прави несъгласувани политики с всички в партията”, обясни Колев.

Политолозите коментираха и първия присъствен ден в парламента на депутата от ДПС Делян Пеевски.

„Просто блясък, след което отново ще последва още от същото. Отново ще се потопи, отново ще играят другите от негово име и за негова сметка”, заяви Колев.

„Не виждам основание за настъпване на нов етап в дейността на Пеевски в момента”, смята и Ганев.

Двамата политолози се обединиха около мнението, че Корнелия Нинова ще остане лидер на БСП до местните избори през есента. „Не съм сигурен, че въобще някой в БСП знае какво ще стане в партията и това е поради една много проста причина – има Конгрес на 16 юни. Той може да роди всеки един вариант, но от гледна точка на политическия интерес в момента на вътрешнопартийната опозиция мисля, че те няма да хвърлят към момента всичките си усилия, за да свалят Корнелия Нинова заради предстоящите местни избори”, каза Димитър Ганев.

„И аз мисля, че това ще е така, защото местните избори са най-удобни за всички политици. Независимо от резултатът винаги можеш да твърдиш, че си спечелил или респективно, че другите са ги загубили. Битката там предстои. Най-глупавото е да предизвикат трусове преди местните избори”, каза Кольо Колев.

Видео:

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via