Ген. Мутафчийски: Маските не се носят, ще се обърнем към МВР да вземе мерки

Общото впечатление е, че маските не се носят. Само че те са задължителни според заповедта на министъра и неносенето подлежи на санкция

Ние ще обърнем внимание на министерството на вътрешните работи да се вземат абсолютно всички мерки, за да се изпълнява заповедта на министъра на здравеопазването, заяви тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Броят на заразените с коронавирус у нас вече е 1488. Новите случаи за последното денонощие са 51. Активните области за 11. В Плевен – 13, София – 7, Пловдив – 12, Видин – 7, Кюстендил – 4, Враца – 2, Перник – 2, Русе, Габрово, Стара Загора и Смолян – по един.

Има 9 нови случая на заразен медицински персонал – 164 общо. 264 са излекуваните, като новите са 21. Жертвите на COVID-19 у нас са 65 души. В областната болница в Ямбол са починали двама души, при които е била регистрирана коронавирусна инфекция – мъж на 75 г., който е имал онкологично заболяване, и жена на 55 г., която е страдала от хронична обструктивна белодробна болест и диабет. В областната болница във Видин е починал мъж, който е бил със стеатоза, артериална хипертония и постоянно предсърдно мъждене. В Плевен също има един починал.

Следвайте ни в социалните медии