Ген. Венцислав Мутафчийски: Това са сметки без кръчмар!

Председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски остана изненадан от плановете на Българския футболен съюз (БФС) за подновяване на първенството.

От БФС обявиха, че работят по два варианта, които включват доиграване на сезона с начало 1 май или 23-24 май.

Мутафчийски определи плановете като “пълна щуротия” и заяви пред БНР, че за решението не е било потърсено мнението на националния щаб или министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

“Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем кога ще бъде вихъра на епидемията. Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам от къде ги измислят тези работи”, каза Мутафчийски.

Първоначално първенството беше прекратено временно за месец до 13 април, докато трае извънредното положение в страната. От БФС обявиха, че са съставили експертна работна група, която е в постоянен контакт с оперативния щаб.

“Всички решения и последващи действия, касаещи професионалния и аматьорския футбол в България, ще бъдат съобразени със срока на обявеното извънредно положение на територията на страната, както и с препоръките на УЕФА”, се казва в съобщението на БФС след срещата в понеделник.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via