Гаф! Машината може да сбърка, но Георги – не!

Гаф беляза големия финал на шоуто „България търси талант“, който се проведе снощи.

На второ място се класира математикът Георги Георгиев, който изуми журито и публиката със скоростна калкулация. Той посърна още по време на представянето си, тъй като в началото трябваше да пресметне 10 задачи и компютър посочи, че е сбъркал в една от тях.

След края на предаването стана ясно, че Георгиев не е направил грешка, пише Монитор.

„На финала Георги Георгиев допусна една единствена грешка в преследването на световен рекорд на живо в предаването. След проверка се оказва, че софтуерът е допуснал грешка. Същият софтуер, който е легализиран и се ползва на световните първенства по скоростна калкулация. Изводът е – машината може да сбърка, но Георги – не! Адмирации отново за това, което направи този скромен човек!“, написа във Фейсбук единият от водещите Дани Петканов.

Това предизвика масово недоволство от страна на феновете в социалните мрежи.

„Той е победител за зрителите, а те дадоха наградата по милост.“, „Той е истинският победител! Вотът беше нагласен, пак от съжаление дадохте наградата!“ и „Там, където има телевот, нещата винаги са нагласени. Няма прозрачност и реално няма как зрителя за разбере истинския резултат.“, гласят само част от коментарите.

Междувременно предаването разгневи председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, тъй като Петканов се пошегува с гостите в предаването – „Златните момичета“.

„Когато до теб застанат спортисти от световна величина – “златните момичета” на България, до каквито се съмнявам, че някога си се докосвал, не се прави на “велик водещ” и не разказвай тъпи вицове, а покажи уважение към постиженията им! Такъв срам, тъпотия и липса на такт и мярка може да се види само от псевдо-звездите превзели телевизиите!“, коментира тя и посочи, че се надява шегата да не е по сценарий.

Припомняме, че големият победител е незрящият имитатор Андриян Асенов, който впечатли с дарбата си публиката и журито в „България търси талант“ още с първото излизане на сцената.

Следвайте ни в социалните медии