В Истанбул ще бъдат построени две болници за пандемията от COVID-19

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че две болници с капацитет по 1000 легла ще бъдат изградени в Истанбул – епицентър на случаите на коронавирус в страната – за лечение на заразени пациенти, пише БГНЕС.

Турция е регистрирала 649 смъртни случаи, свързани с коронавирус и 30 217 случая, според официални данни, публикувани в понеделник.

Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа заяви миналата седмица, че повече от половината от случаите са регистрирани в икономическата столица на страната и най-голям град – Истанбул.

Ердоган каза, че Турция е мобилизирала всичките си средства за борба със заплахата COVID-19, уверявайки, че в турските болници нямат проблем при диагностицирането и лечението на болестта.

“Ние ще ги завършим (двете болници) в рамките на 45 дни и ще ги отворим за обществена услуга”, каза Ердоган по телевизията.

Една от болниците се очаква да бъде построена в района, където е разположено бившето международно летище на града от европейската страна, а другото болница на един етаж в Санджактепе от азиатската страна на Истанбул.

Като част от по-строги мерки за овладяване на разпространението на вируса Турция прекрати международните полети, забрани масовите молитви и събирания и затвори училищата.

“С мерките, които предприехме, и с допълнителните, ще преодолеем тази пандемия заедно с Европа и света”, каза турският лидер.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via