В Австралия се опитаха да маскират дрога за 200 милиона като лют сос

Австралийската полиция арестувала четирима души по подозрение, че са внели 400 килограма метамфетамин в страната. Дрогата била скрита в бутилки с лют сос, съобщи БГНЕС.

Служителите на граничната охрана на летището в Сидни проверили пратка със сос „шрирача”, пристигаща от Съединените щати, и открили в нея наркотици на стойност 207 милиона щатски долара.

Малко след това четирима мъже на 30, 34, 36 и 45 години били арестувани, като австралийската полиция се свързала с властите на САЩ, за да идентифицира подателя. Стюарт Смит, изпълняващ длъжността шеф на полицията в Южен Уелс, казва, че наркотиците са открити в 768 бутилки. Четиримата арестувани са важни членове на престъпна група, поясняват разследващите.

Напоследък употребата на метамфетамини в Австралия намалява, но според държавната статистика зависимостта от наркотици се е увеличила. Това не е първият път, когато австралийската полиция успява да предотврати доставката на наркотици в страната.

През юни граничните служители в Мелбърн откриха пратка с метамфетамин с цена на улицата 1.2 милиарда австралийски долара (800 милиона долара), скрита в аудиоколони.

Следвайте ни в социалните медии