fbpx

Възрастна жена хвърли монети в двигателя на самолет

Възрастна жена хвърли монети в двигателя на самолет на китайска авиокомпания за късмет преди полета, съобщиха световните агенции. Вътрешният полет между градовете Хохот и Чифен е бил забавен с два часа заради инцидента.

Машината е трябвало да излети в 8 часа сутринта, но това не се е случило, тъй като техници е трябвало да прегледат внимателно двигателя и да извадят монетите. Останалите пътници са свалени и преместени на друг самолет. Жената е била ескортирана от полиция заедно с приятелката ѝ и отведена за разпит.

Хвърлянето на монети е свързано с призоваване на късмет в китайската култура и много хора дори окачат монети в домовете си, защото ги свързват с просперитет.

Въпреки че малки обекти като монетите може да изглеждат незначителни в сравнение с размера на самолетния двигател, те могат да предизвикат сериозни щети на ключовите му движещи се части.

Това не е първият път, в който пътник хвърля монети в двигателя на самолет. В началото на годината друга китайска авиокомпания заведе иск срещу пътник, извършил същото деяние за късмет, което е струвало на авиопревозвача 20 000 долара.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x