Всеки пети предпочита куче пред любовна връзка

С приближаването на Деня на влюбените много собственици на кучета въобще няма да се интересуват дали ще получат поздравителна картичка. Проучване на британския киноложки клуб показа, че почти всеки пети предпочита четириног приятел пред любовна връзка, съобщи в. “Дейли мейл”.

Почти половината от анкетираните са казали, че са толкова привързани към кучето си, защото то не ги разочарова като хората.

Макар и кучето да не може да купи рози или да пледложи вечеря в ресторант, неговата безусловна любов и въртяща се опашка могат да намалят самотата.

Една пета от анкетираните са споделили също, че са им предлагали среща или са открили любовта, докато са били на разходка с кучето си. Най-подходящи за привличане на потенциален партньор са бигълите, спрингър шпаньолите и германските овчарки. Хората с голдън ритривъри и корджита също могат да разчитат на любимците си да им помогнат в любовта.

Кучетата помагат да бъде счупен ледът. Двадесет и един процента от анкетираните са казали също, че биха излизали с някого, който има куче, допълва БТА.

Следвайте ни в социалните медии