fbpx

Водолаз почисти сам от автомобилни гуми рибарско пристанище

Бившият военен водолаз Найден Недев сам почисти от автомобилни гуми рибарското пристанище в Созопол.

По-рано заради акостирали риболовни кораби доброволците не успяват да стигнат до част от отпадъците, натрупани на дъното. „От гледна точка на сигурността не исках да се врем под корабите в този район, защото е по-плитко и има опасност от засядане. И сега като ги няма тези кораби от известно време кроях план, така да се каже, да дойдем да се съберем, да направим почистване“, казва Недев пред БТВ.

На призива му за почистване друг не се отзовава, но това не го разколебава. Сам успява да извади старите автомобилни гуми от дъното на морето.

„Вечерта след почистването се чувствах по-лек, по-свободен, по-горд със себе си, защото все пак и аз съм замърсител – карам кола. По някакъв начин замърсявам, ползвам разни перилни препарати, пак замърсявам и когато дам нещо такова от себе си, едно обикновено почистване, почвам да ставам с една точка по-добър“, твърди водолазът.

Найден Недев е благодарен, че морето му е дало много, за това му връща жеста. Той кани съмишленици в почистване на морското дъно всяка първа неделя от месеца.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x