fbpx

Вкусотия до шия! Дърпано свинско с бира

Една златна рецепта за приготвянето на така нареченото свинско на конци, което се разпада при натиск с вилицата. Идеално месо за похапване като основно, мезе или на сандвичи. Рецептата не е никак трудна, макар да отнема повече време за готвене, но хубавите неща стават бавно.

Необходими продукти:

  • 1 кг парче свинско (врат, плешка)
  • сол, черен пипер, кайенски пипер (или чили)
  • дижонска горчица
  • орчестър сос
  • кафява захар
  • тъмна бира
  • олио

За гарниране:

  • чабата хляб, кисели краставички, люти чушки и още бира

Измивате месото и го подсушавате много хубаво с кухненска хартия. В дълбок тиган, загрявате малко олио и запържвате месото от всички страни до получаването на хубава коричка.

Готовото месо слагате на дъска и обтривате хубаво със сол, черен пипер и кайенски пипер. Количеството на подправките е по желание, като не забравяйте – няма по-безвкусно от безсолното месо, макар че не бива и да прекалявате с нея, съветва lussisworldofartcraft.blogspot.com.Следващата стъпка е една-две супени лъжици уорчестър сос, който също разнасяте по цялата повърхност на месото.

Последно намазвате месото с дижонска горчица, смесена с малко кафява захар.

Така овкусеното месо прехвърляте в дълбока тавичка. В мазнината, в която сте го пържили, слагате малко топла вода и прехвърляте течността при месото. Добавяте и половин бутилка тъмна бира. Течността при месото трябва да е малко по-малко от половината на месото. Покриватe тавичката хубаво с алуминиево фолио, така че вътре месото да се задуши хубаво.

Слагате го във фурната, като първоначално се пече на максимум температура, докато месото заври, а след това намалявате на около 150 градуса и печете около 2-3 часа.

Течността в тавичката трябва да се е изпарила и да е станала на по-гъст сос, а месото да се разпада при натиска с вилица. Тъй като месото се раздърпва на малки парчета и конци, от там идва и неговото име – дърпано.

Ако не е останал много сос в тавата, може да добавите малко топла вода и да разбъркате останалото по дъното. Този сос е идеален за сиропиране на хляба и месото, ако правите сандвичи или за топене на късчетата месо, ако го консумирате директно.

Рецептата ви дава много свобода да създадете любимия си оригинален сандвич, с повече люто, или с кисел вкус като добавите краставички.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x