Вижте какви подробности описа командосът, убил рейнджърката Десислава

“Аз съм извършителят на този варварски акт. Не исках да я убивам, не исках да се случи така. Тук се ширят версии, че аз съм убил Десислава Стоянова за кола, която струва 300 лв. Това не е така. И за 3 млрд. лв. не трябва да се убива човек. Това каза в съдебна зала бившият командос Светослав Каменов от Сопот, който преди 2 години зверски удуши приятелката си – рейнджърката от карловската бригада Десислава Стоянова. Бяха прочетени старите показания на Каменов, който казва, че не са били интимни, дори е щял да й става кум на сватбата, но това не се случило, заради неговите служебни задължения.

Каменов подчерта, че е скрил трупа на рейнджърката в раклата на дивана си, не за да я укрива, а за да запази тялото, тъй като в къщата му имало плъхове. Той изброи многото награди, които е печелел по време на военни мисии и обясни, че се е срещал постоянно с Десислава, тъй като я е подготвял за изпити във военното училище във Велико Търново.

лед като взел колата й, за да я ремонтира, по време на теста двигателят се развалил и той решил да я предаде за скраб. От това е взел 315 лв. Имал намерение да даде пари от себе си, за да закупи на приятелката си хубава кола.

Скандалът и убийството възникнали не заради автомобила, а заради това, че Десислава споделила във фаталната вечер на Каменов, че много се ядосва на строгото и лошо отношение на своя преподавател към студентите и казала, че когато завърши ще удари шамар на учителя си. Това провокирало агресия в Каменов и той започнал да я души и така се стигнало до фаталния край. Не се обадил веднага на телефон 112, а заминал за София, защото познавайки бойните си умения, ако в нощта на убийството му били пратили две млади полицайчета, щял да ги върже на възел и да ги стресира.

На днешното заседание вещи лица представиха две експертизи, които бяха прието от съда, Според психолозите, по време на военните мисии в чужбина, командосът е преживявал стрес, но е продължавал да ходи на такива. След като е бил уволнен от армията, заради катастрофа, поведението му коренно се е променило. Психолозите излязоха със заключение, че Светослав страда от посттравматичен стрес и разстройство, Светослав Каменов обаче заяви пред съда, че е добре и нищо му няма. Делото продължава през февруари.

Припомняме, че командосът ликвидира 40-годишната рейнджърка на 28 ноември 2018 година във вилата си в град Сопот.

Следвайте ни в социалните медии