Вижте защо нидерландско семейство прекара 9 години изолирано в тайно убежище

Семейство от Холандия, изкарало около девет години в специално убежище в дома им в провинция Дренте, бе открито от властите, след като член от семейството си е позволил наскоро да напусне мястото и да изпие няколко бири в местния бар.

,,Попаднахме на шестима души, заключени в тясно пространство, което в никакъв случай не представляваше мазе, а по-скоро някакво конструирано и специално убежище”, посочиха от полицията.

Бащата на шестте деца е бил арестуван, като тепърва ще се установява дали те са били принудени или по собствено желание са били държани долу в продължение на девет години.

По-късно обаче кметът на селцето сподели пред местни медии, че задържаният 58-годишен мъж всъщност е австрийски гражданин и не е баща на тези деца. По информация на холандските медии семейството е било изолирано от света ”в очакване на края на времето”.

,,Поговорих си малко с него, при което той ми обясни, че бил избягал и се е нуждаел от помощ. Точно тогава реших да потърся полицията. Самият той имаше доста дълга коса, мръсна брада, доста износени дрехи и изглеждаше някак объркан. Спомена, че никога не е посещавал училище, а на фризьор не е ходил от девет години, разказва барманът”, обслужил младежът, който си поръчал и изпил пет бири.

По случая е образувано разследване, като все още не е ясно къде е майката на децата. Според кмета на селцето обаче тя е починала преди известно време.

,,Странно, но сега като се замисля, никога не съм доставял пратки или писма на този адрес”, отбелязва по случая и местният пощальон.

Следвайте ни в социалните медии