Вижте дали новата цена на газта ще стигне до крайния потребител

Безспорно понижението на цената на газа ще стигне до крайния потребител, най-вече при клиентите на топлофикационните дружества. Решението ще е на “Топлофикация София”, но предложението ще дойде от КЕВР. Това заяви в сутрешния блок на БТВ бившият енергиен министър и кмет на район “Средец” Трайчо Трайков.

Припомняме, че навръх националния ни празник премиерът Борисов обяви, че цената на природния газ за България пада с 40%.

“Намалението на сметките за парно няма да са в размер на 40 %. Очаквам клиентите на топлофикациите да получат компенсации. По-ниската цена на газа съответства на актуалните пазарни равнища”, каза още той.

“300 млн. лева ще са спестените пари годишно, едва ли производителите на хляб ще усетят промяната”, смята бившият енергиен министър.

Трайчо Трайков коментира и предизвикателства около столичния район “Средец”:

“Старая се да направя най-доброто. Работата е динамична. Темата за хотел “Рила” е сложна, а сградата е мащабна. За мен спорът около градинката пред хотел “Рила” трябва да се приключи, тъй като там разкопки няма. Попитах дали има азбест в хотела, но никой не ми отговори”, разкри Трайков.

“Част от имуществото и средствата ми са запорирани, надявам се Цацаров (председател на КПКОНПИ) да покаже нов стил на работа. Всичките ми средства са представени в декларация, платил съм данъци за всичко декларирано”, завърши кметът на район “Средец”. Припомняме, че Трайков е обвинен в съучастие за продажбата на държавния дял в EVN на занижени цени.

Следвайте ни в социалните медии