Васил Божков показа СНИМКИ на есемеси с Vladi Goranov

Хазартният бос Васил Божков, който се укрива от прокуратурата в Дубай, публикува в профила си във Фейсбук снимки на есемеси, за които твърди, че са разменени с финансовия министър Владислав Горанов.

Бизнесменът направи публично достояние два скрийншота на писмени разговори, за да докаже, че си е контактувал директно с финансовия министър, а не с Държавната комисия по хазарта.

“Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше”, пише Божков до двата писмени разговора, за които твърди, че са проведени с Горанов. Разговорите са проведени през 2018 и 2019 година, според фотосите.

Няма яснота дали въпросните снимки във Фейсбук на чат между двама мъже са оригинални, въпреки че самият Божков обеща да покаже доказателства.

Срещу него има повдигнати 11 обвинения като ръководител на организирана престъпна група. Първоначално на Божков бе повдигнато обвинение за принуда, изнудване, заплахи и неплащане на такси. Срещу него започна и разследване за участие в организирана престъпна група за заплахи, изнасилвания и убийства.

Той е обвинен и в това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта. Прокуратурата поиска екстрадицията на Божков от Обединените арабски емирства преди няколко месеца.

Следвайте ни в социалните медии