fbpx

Варненец спаси две деца от удавяне

За инцидент с две деца на вълнолома на Аспарухово разказва читателят на Нова Варна Емил Георгиев.

По думите му те са започнали да се давят в района, млад мъж се е опитал да ги спаси, но също се е заплел в рибарските мрежи, опънати в близост.

„Днес аз и жена ми бяхме свидетели как на Аспаруховският вълнолом две малки деца, видимо на около 8-9 години скачаха от камбаните , когато течението ги завлече. Имаше много хора и рибари , но никой не се отзова. Тогава млад мъж на име Цветалин Ганчев се впусна да ги спасява, но едно от децата се заплете в незаконно поставена рибарска мрежа на 150м от камъните!

Младият мъж извади заплетеното дете на 150-200 метра и го извлачил на скалите, където други хора му оказали първа помощ. След това се е върнал да извади и второто дете“.

След инцидентна на мястото е пристигнала линейка, а медицински екип е оказал първа помощ на децата и техния спасител .Според очевидците обаче незаконната рибарска мрежа е можела да убие тези деца.

Според хора присъствали на случката, детето, което е било заплетено в мрежата, е откарано в болница. Другото момченце се е разминало с уплаха , а след изваждането на децата младия мъж е бил извлачен на камъните от няколко човека, които са му оказали първа помощ, преди да дойде линейката .

“Възмутени сме от наглостта на рибарите ! На толкова кратко разстояние от скалите е пусната тяхната мрежа ! Днес можеше да е поредния черен ден за Варна , две деца и един млад мъж който можеше да се удавят заради алчността и безсрамието на рибарите ! Нека това стигне до съответните органи !”

Това пише Емил Георгиев, който е станал свидетел на инцидента.

“Нова Варна” се свързва с Цветалин Ганчев, спасил децата, рискувайки живота си. Смелият мъж е на 22 години от Варна и има малко бебенце. Ето какво ни разказа той:

„Когато детето потъна под вода , аз плувах към него , гмурнах се и го разплетох детето, детето беше в съзнание но не беше адекватно. Прекара може би около 2 минути под вода .

След което го извадих на камъните , там други хора го поеха и му направиха изкуство дишане .В същият момент тръгнах да плувам, за да извадя второто дете, защото през времето, в което спасявах първото , той вече беше на 400-600 метра на вътре“, разказа ни още младият мъж. По думите му течението е било много силно и е завличало.

„Когато успях да избутам второто дете на камъните , аз самият се почувствах зле от умората и напрежението , тогава двама от рибарите влязоха във водата пред камъните за да ме повдигнат и да ме оставят в легнало положение на камъка, там млада жена на име Гергана ми направи сърдечен масаж защото изгубих съзнание за няколко секунди“, разказа още за медията смелият варненец.

Според свидетелите на случката мрежите на това място са незаконно поставени.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x