fbpx

Валери Симеонов: Не сме рекетирали никого

Всичко в Народното събрание беше естествено. Гласуванията бяха такива, че ясно показаха, че няма никаква предварителна договореност. Това, което говори един човек от Бургас с названието Ментата (Йордан Цонев от ДПС, б.р.) просто не е вярно. Това са истории, пришити с бели конци. ГЕРБ просто искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без субсидии. Това коментира в предаването “Плюс-минус“ по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов във връзка с партийните субсидии на партиите, които бяха вдигнати на 8 лева.

,,Кажете ми коя ще е тази фирма, която ще даде пари на опозиционна партия и после да подлежи на проверки?! Едва ли ще има такъв луд, който да направи такова нещо. Чисто и просто Борисов искаше да ликвидира големия си опонент в лицето на БСП, но така реално всяка партия бе обречена на агония и в един момент щяхме да стигнем до еднопартийна система“, обясни още Симеонов.

,,Никого не сме рекетирали. Присъствах в една стая с Владислав Горанов, Менда Стоянова, Даниела Дариткова, Емил Христов, Цвета Караянчева и Искрен Веселинов и заедно започнахме да обсъждаме ситуацията в залата. Рекети не е имало, не сме поставяли и въпроса, че няма да гласуваме бюджета, защото все пак трябва да се съобразяваме с нашите коалиционни партньори“, уточни лидерът на НФСБ и допълни, че на този етап финансирането на партиите от юридически лица също остава в сила.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x