Валери Божинов дари 19 бона на Левски

Валери Божинов спази обещанието си и дари пари в помощ на бившия си тим Левски

Нападателят, който в момента е част от втородивизионния италиански Пескара, преведе по сметката на клуба 19 140 лева. Той се превърна в поредният бивш играч на “сините”, който се включва в кампанията с дарения.

Пред “Гонг” Божинов коментира и ситуацията в клуба, като изрази подкрепата си към Наско Сираков, който преди седмица открито поиска акциите на клуба.

“Единствено искам Левски да бъде спасен. Това е желанието на всички хора, които обичат този голям клуб. Прави ми впечатление, че много хора изказват мнение. Ок, хубаво говорят, но в този момент не са нужни много приказки, а дела.

Наско Сираков поема отговорност. Той и Тити Папазов единствени изразиха готовност да вземат акциите. Познавам Наско Сираков. Той е човек, който има много успехи в Левски. Всички помним мачовете в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Вярвам, че Сираков има силите и възможностите да помогне на Левски. Щом е поискал акциите, значи има план.

За Левски няма “аз”, а само “ние”. Няма “аз направих това, има ние направихме това”. Само така може да има успехи. Левски може да бъде спасен от феновете. Ако един милион привърженици дадат по 1 лев, това са 1 милион лева. Ако дадат по 10 лева, това са 10 милиона. Виждате, че кой с каквото може, помага.

Не искам да се меся в политиката, защото не ми е работата. Желанието ми е Левски да бъде спасен и България да бъде добре, както в този момент. Васил Божков е разумен човек. Той е врял и кипял във футбола. Дано да направи най-доброто за Левски. Сега няма възможност да помага, тъй като има проблеми, но може да го направи като даде акциите на Наско Сираков.

Вярвам, че Левски няма да последва съдбата на ЦСКА. С тези фенове, които са зад клуба, Левски не може да фалира. Призовавам всички хора, които имат възможност, да продължат да помагат”.

Следвайте ни в социалните медии