fbpx

Българско вино PIXELS за втора година сред най-добрите в света

147

За втора поредна година българско вино от сорта Совиньон блан е оценено с най-високата възможна оценка на международния конкурс Los Angeles International Wine Competition 2019.

Миналата година New Bloom Winery спечелиха титлата “best in class” за своето Face to Face, тази повтарят успеха си с по-масовата им серия PIXELS отново от сорта Совиньон блан, реколта 2018.

Родният производител увеличава двойно броя на отличията през 2019 – общо 11, от които Best of class и златен медал за PIXELS Совиньон блан, три златни медала за PIXELS Регент, за Face to Face (F2F) Совиньон блан и за F2F Шардоне и седем сребърни – за PIXELS Шардоне, PIXELS Розе, PIXELS Сира, PIXELS Каберне Совиньон, F2F розе, F2F Дорнфелдер, F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент.

Фактът, че за втора поредна година българска изба успява да спечели приза „най-добро в своя клас“ за вино от сорта Совиньон блан, оценявано зад Океана, е поредното доказателство за високото ниво на работа на родните производители. Всички изпратени от New Bloom Winery вина са отличени с медали – на практика цялата серия PIXELS и Face to Face, което е уникален успех за българска изба.

Любопитна подробност е, че другото оценено със златен медал вино PIXELS Регент, което се появи на пазара едва тази зима, спечели и златно отличие на Concours Mondial de Bruxelles. „Особено ни радва златни медал от Лос Анджелис за PIXElS Регент – защото той е за един малко познат не само у нас, но и в световен мащаб сорт“, посочиха експертите на New Bloom Winery.

В тазгодишното издание на Los Angeles International Wine Competitions са получени 2350 проби от 800 винарни от целия свят. Участвалите държави са 19, сред които Аржентина, Австралия, Канада, Чили, Франция, Италия, Испания, Нова Зеландия и други.

Журито се състои от 70 международни експерти, а вината се оценяват със слепи дегустации по 100-точкова система. Златен медал се присъжда на изключителни вина с уникален характер и стил. Отличието Best of Class се оценяват само на най-добрите вина за съответната категория, които имат златен медал. Конкурсът в Калифорния се е утвърдил като един от най-престижните в САЩ.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори