Българския ансамбъл по художествена гимнастика с нов златен медал

Българският ансамбъл по художествена гимнастика прибави още две отличия към среброто си от многобоя от Световната чалъндж купа в Гуадалахара, Испания, съобщава topsport.bg.

Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска допуснаха две изпускания в композицията си с обръчи и бухалки, но космически високата ѝ трудност (17,400) им позволи да грабнат титлата в смесеното съчетание с обща оценка от 25,300.

Сребърните медали отидоха при отбора на Русия, който получи 25,200 точки, а трети останаха италианките с 24,950.

Във финала на пет топки българките също имаха неточности и останаха трети, след като съдиите ги оцениха с 22,950. Златото в този финал отиде при Русия с 25,850, а Италия е втора с 25,000.

Българската петорка в състав – Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова, спечели и сребърен медал в многобоя предишния ден.

До момента през сезона ансамбълът ни е взел участие в три световни купи от най-висок ранг (Пезаро, София и Баку) и една от втора категория – тази в Гуадалахара. В Пезаро и Баку обръчите и бухалките, които са озвучени от “Най-великото шоу”, им донесоха златните медали от финалите на уредите. В София спечелиха сребърните отличия в смесеното съчетание.

Следвайте ни в социалните медии