Българка, намираща се в Италия: Ситуацията е апокалиптична!

Българка, намираща се в италианската област Ломбардия, която е от най-засегнатите от коронавируса, разкри каква е ситуацията към момента.

„Всичко започва в петък сутринта на 21 февруари, когато беше обявено, че в градчето Кодоньо е първата зараза с коронавирус в Италия – заразеният е мъж, който работи във фабрика в съседното градче Казалпостерленго. Бяха проследени всички контакти на субекта в последните 2 седмици и съответно се появиха нови случаи на зараза“, разказа българката пред БТВ.

По думите на Елена Чонкова за момента броят на заразените в Италия надвишава 200. “Има ограничения в 11 населени места, в които живеят около 50 хиляди човека – те нямат право да ги напускат, влизат само представители на властите. Беше изпратена войска и полиция, за да се ограничават районите. Ситуацията е малко апокалиптична“, разказва тя.

Обявеният период на карантина е до 1 март. Училища и културни обекти са затворени, барове и дискотеки затворят след 18:00 ч. Властите съветват, който може, да работи от вкъщи и да са ограничени контактите.

„Българите в Италия работят, хората които аз познавам, са здрави и не се оплакват, всички сме със съзнанието че най-вероятно този вирус ще направи обиколка на света“, уточни нашата сънародничка.

Следвайте ни в социалните медии