Бойко Борисов: Събаряме старата сграда и правим детска болница!

“С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро в клъстер от други болници, в паркова среда”.

Това е заявил министър-председателят Борисов по време на среща с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница, ползвайки започнатия строеж в карето на Александровска болница, съобщи пресслужбата на кабинета.

По време на разговора премиерът Борисов е подчертал, че постройката, проектирана през 70-те години на миналия век, ще бъде съборена и на същото място ще се изгради нова модерна педиатрична болница, в която ще бъде гарантиран достъпът на специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения. Премиерът Борисов е посочил, че очаква от представителите на организациите в хода на работните процедури да му предоставят предложенията си и архитектурните решения.

“Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете”, е заявил министър-председателят Бойко Борисов.

По време на срещата представителите на различни организации са благодарили на премиера Борисов и правителството за взетото решение за осигуряване на специализирана болница за малките пациенти.

В срещата са участвали и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Следвайте ни в социалните медии