Бойко Борисов има седмица, за да реши как да действа с акциите на “Левски”

Министър-председателят Бойко Борисов им още 7 дни, в които да реши как да процедира с акциите на “Левски”.

14-дневният срок, в който новият притежател на ценните книжа може да се разпорежда с тях, започва да тече от момента на джиросването – 8 май. Така че съдбата им трябва да бъде ясна до 21 май, информира bTV.

Борисов има право и да ги върне на този, който му ги е предоставил. Ако не последва реакция, те се връщат при стария си собственик.

Документите, които представляват 86,6% от собствеността на футболния клуб, бяха пратени на Борисов от Георги Попов – приближен на бизнесмена Васил Божков и фактически техен собственик.

Премиерът обаче не пожела да приеме документите и те вече са в административната сграда на стадион “Георги Аспарухов”.

Пред bTV проф. Огнян Герджиков разясни, че Борисов остава собственик на акциите, но не и акционер, тъй като не е вписан като такъв. И го посъветва да ги джироса на друг човек.

От днес започва да тече и още един срок – 30-дневният, в който от администрацията на “Левски” трябва да подадат молба за обявяване в несъстоятелност, тъй като не могат да изпълняват финансовите си задължения. Футболистите не са получавали заплати от повече от 2 месеца.

В опит да избегнат този сценарии, феновете на “Левски” се обърнаха с писмо до Борисов преди седмица, като поискаха да бъдат вдигнати запорите на сметките, по които Божков подпомага финансово клуба. При невъзможност, те поискаха безлихвен кредит от държавата.

Самият Борисов заяви, че може да отпусне средства, но само, ако собствеността бъде сменена.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via