Бойко Борисов: Ако не бяха тези от чужбина, щяхме да имаме по 20 заразени на ден!

Премиерът Бойко Борисов беше на изненадващо посещение в учебен полигон “Црънча”

Министър-председателят бе посрещнат от командира на “Съвместното командване на специалните операции” ген.-майор Явор Матеев.

Борисов поздрави всички военнослужещи по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия. Снайперистите от полигона направиха демонстрация пред министър-председателя.

“Все пак “Калашников” ние го произвеждаме. Ако го спрем, ще останат заводите по Карлово без работа и ще трябва да ги затворим. А “Калашников” не е лош автомат”, коментира Борисов и заяви, че специалните части у нас имат най-доброто.

“Честитя на всички Деня на българската армия. На днешния празник Свети Георги ги закриля. Да поздравя и социалните работници и лекарите, които още дълго ще работят. Днес имаме пореден антирекорд. 31 000 души по света са загинали от коронавирус само днес – рекорд по починали”, разкри премиерът.

“За полигона са преведени 6 милиона за ремонт. Надявам се на есен да ни посрещнат за едно занятие с нова казарма, столови и фитнеси”, коментира Борисов.

“Да са ни живи и здрави всички храбри българи. Храбри бяха и тези, които си стояха вкъщи. Радваме се на празника, но заразата не си е отишла. Премахнахме КПП-тата, но виждате, че всички, които се прибират от чужбина носят заразата”, заяви Бойко Борисов.

“Разхлабваме само мерките, които носят сила и здрав дух. България е с най-либералните мерки. Извънредното положение няма да бъде удължавано, а ще се промени със заповед”, каза още той.

“Да отидеш и да заразиш цял квартал – това е неблагоразумно. Всички, тези които най-безотговорно разнесоха заразата. Ако не бяха тези от чужбина, щяхме да имаме по 20-30 заразени на ден”, коментира Борисов.

“И главнокомандващият заяви, че модернизацията на армията върви с пълна сила”, заяви премиерът.

“Коментарът на Румен Радев явно е упрек към президента Путин, защото той направи така, че в Русия да се живее в страх. Те имат 10 000 заразени на ден, премиерът и министрите му са в болница. Явно е упрек и към Борис Джонсън, към Тръмп, към Меркел, Конте, Макрон и цялата Европейска комисия, която всеки ден отчита заразените и починалите. Само за нашия президент е различно”, отговори Борисов на Радев, който по-рано днес заяви, че “поколение и достоен живот не се постигат с насаждане на страх”.

Следвайте ни в социалните медии