Благоевградчанин пред съда за разпространение на порно с деца

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.К. за извършено от него престъпление по чл. 159, ал. 4, т. 1, вр. чл. 159, ал. 2, вр. чб. 26, ал. 1 от НК и по чл. 159, ал. 6, пр. 1 от НК.

В периода от 16.07.2017 г. до 12.03.2019 г. обвиняемият разпространил чрез компютърна конфигурация порнографски материал, за създаването на който са използвани лица, изглеждащи ненавършили осемнадесетгодишна възраст. Общо 32 престъпни деяния били извършени от него от жилище в гр. Благоевград, като К. свалял, записвал, споделял файловете с множество неустановени лица. За целта била използвана компютърна програма „µTorrent”, предназначена за размяна на файлове в интернет на принципа от точка до точка в P2P, посредством бит торент протокол.

Той е привлечен в качеството на обвиняем и за държане на порнографски материали – 288 видео файлове и файлове с фотографски изображения в електронен формат с участие на деца.

Предстои наказателното производство срещу В.К. да продължи в съда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via