“Битият” репортер на “Господари на ефира” се завърна

Репортерът Димитър Върбанов се завърна. Напук на очакванията, че едва ли лесно ще намери работа в медиите след скандала, който предизвика с фалшивия си побой в “Господари на ефира”, той пак е в ефир. Всъщност скандалният великотърновски журналист има авторско предаване, което се излъчва в интернет, пише в. “Уикенд”.

“Дълго време мълчах. Отказах участия и интервюта, защото не съм човек, който иска да създава интриги. Отказах и много предложения за работа. Но чувството ми за справедливост е по-силно от инстинкта за самосъхранение, затова отново съм готов за битки. Благодаря за ежедневната подкрепа, която получавам от много от вас! Тя ме задължава да продължа. И продължавам от там, докъдето спрях!”, обръща се Върбанов към публиката.

Темите, които той засяга в новата си рубрика, са и регионално, и национално значими. Митко търси решение и отговор на проблеми, свързани с различни институции, а подема и инициативи в подкрепа на хора в затруднено положение. На този етап авторското му предаване “Репортерът” може да се гледа в платформата Youtube, но след време може да получи ефир и в някоя кабеларка.

Миналата есен, дни след старта на новия сезон на “Господари на ефира”, Върбанов бе освободен от работа заради обрат в разследването за нанесени леки телесни повреди на мъжа във връзка с негово разследване във Велико Търново. Видеозапис от охранителните камери на склада за съхранение на храни с изтекъл срок на годност, разкри, че репортерът не е бил пребит от склададжии, а е симулирал. Това накара прокуратурата да се откаже от искането за постоянен арест на двамата задържани и да се замисли дали да повдигне обвинение на Върбанов за лъжесвидетелстване.

Следвайте ни в социалните медии