Бездомни кучета на глутници тормозят жителите във Враца

Неизвестни хора продължават да изхвърлят бездомни кучета по улиците във Враца, съобщиха свидетели. Проблемът с тях не спира да притеснява жителите на града.

Врачанин е забелязал глутница кучета в областния център и е документирал със снимки притеснителната ситуация на улица ,,Св.Св. Кирил и Методий” №37. Борис Липовански е публикувал кадрите в социалните мрежи, което доведе бум от коментари.

„Била съм свидетел как рано сутрин ги изхвърлят от един фургон…. лошото е,че не успях да видя регистрацията…тук в „Дъбника“ редовно се появяват нови“, допълва жителката на града Цвети Ц.

Притеснена майка пък споделя, че същите животни са се нахвърлили върху нея и детето й.

„От 3г. детето ми ходи в близката градина, и те са си там във всяка улица бяха разпръснати, и сега някой ги храни и затова са се събрали всички заедно, трябва да чакаме да няхапят някого за да се вземат мерки ли?“, допълва друга майка.

Това не е първият сигнал за свободно разхождащи се кучета. В сигнал до редакцията на BulNews се твърди, че от скоро няколко улични псета са били забелязани и в района на Кооперативния пазар.

Община Враца полага усилия да премахне бездомните кучета от улиците на града, но това явно няма как да стане докато други хора продължават да докарват нови партиди.

Следвайте ни в социалните медии