Балонът „ГЕШЕВ“ се спука!

До преди два дни не слизаше от телевизонните екрани, даваше интервюта, като холивудска звезда, а днес изведнъж Каскета рязко изчезнА!

Гражданското сдружение “България обединена с една цел” (БОЕЦ), което подаде сигнала до полицията в Каталуния за разследване на премиера Бойко Борисов за пране на мръсни пари, обвини главния прокурор Иван Гешев, че бездейства след публикацията на испанския вестник “Ел Периодико” от вчера.

Вчера от БОЕЦ внесоха сигнал по случая и до българската прокуратура, с искане случаят да се разследва и у нас, но нямали никакъв отговор.

Ето какво написаха на сайта си от сдружението:

“Балонът „ГЕШЕВ“ се спука! На покрива на една къща в Барселона… Още при първият сигнал за корупция и пране на пари срещу хора от властта! 24 часа след като БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП и главният прокурор срещу Бойко Борисов за „Къщата в Барселона“ и публикациите в авторитетния испански всекидневник El Periodico за разследване срещу българският премиер за пране на пари също по сигнал на БОЕЦ, прокуратурата и Гешев мълчат, като комунисти на разпит! Какво става, къде е Гешев? До преди два дни не слизаше от телевизонните екрани, даваше интервюта, като холивудска звезда, а днес изведнъж Каскета рязко изчезнА!”

От БОЕЦ изтъкват също така, че техният сигнал спазва всички изисквания на българските закони, и цитират чл. 208 от НПК, според който зaкoнни пoвoди зa зaпoчвaнe нa рaзcлeдвaнe ca: 1. cъoбщeниe дo oргaнитe нa дocъдeбнoтo прoизвoдcтвo зa извършeнo прecтъплeниe; и 2. инфoрмaция зa извършeнo прecтъплeниe, рaзпрocтрaнeнa чрeз cрeдcтвaтa зa мacoвo ocвeдoмявaнe.

Затова, пишат от сдружението, “компетентният държавен орган е длъжен да образува наказателно производство”

Следвайте ни в социалните медии