Бабата на петте деца от Кардам им става настойник

Стоянка Йорданова – баба на петте деца от Кардам, чието братче Стефан почина преди месец и половина, става официален представител на децата в отсъствието на майка им. Временната мярка за закрила е приложена със заповед на директора на дирекция „Социално подпомагане“ в Генерал Тошево Минчо Иванов.

Тази мярка е в съответствие със Закона за закрила на детето. Тя ще е в сила докато Районният съд се произнесе с решение по казуса за попечителство на децата.

Росица Маринова – майка на шестте деца от генералтошевското село Кардам, едно от които почина в края на октомври, е в село в Харманлийско. Това съобщи за “Про Нюз” Добрич Вили Димитрова – организатор на благотворителната кампания за подпомагане на почерненото семейство. Тя получила информация, че Росица в момента живее с местен овчар.

Към кампанията в подкрепа на братчетата и сестричетата на починалия 9-годишен Стефан от село Кардам се присъединява и община Генерал Тошево. Вили Димитрова съобщи, че е одобрено отпускането на сумата от 2 000 лева.

9-годишният Стефан почина в дома си в село Кардам на 27 октомври. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в болницата в Добрич.

Прокуратурата обяви, че смъртта на момчето и здравословните проблеми на другите пет деца са причинени от отравяне с газ фосфин, който е отделен от отрова за гризачи, поставена в къщата на семейството.

Бащата на децата е в затвора.

Следвайте ни в социалните медии