Аутопсията на Джордж Флойд показва, че той е бил убит

Официалната аутопсия на афроамериканеца Джордж Флойд, който почина малко след като беше арестуван в град Минеаполис, което предизвика мащабни бунтове и протести в САЩ, констатира, че смъртта му е убийство, вследствие от оказания натиск върху врата му, предава AFP, цитирана от “Фокус”.

Арестуваният 46-годишен мъж е починал от “кардиопулмонарен шок”, или с други думи от внезапно прекъсване на дихателните и сърдечните функции, предизвикан от използваните от полицията средства за задържането му. Според медицинските служители в Минеаполис, става дума за “убийство”, макар да не е ясно дали то е било умишлено или не.

Отбелязва се, че в кръвта на починалия са открити следи от скорошна употреба на метамфетамини и фентанил (обезболяващо средство). Освен това аутопсията сочи, че Флойд е имал проблеми със здравето, включително хипертонична болест на сърцето.

В изявлението все пак се посочва, че начинът по който е починал Флойд не е “правно определение на виновността или намерението” на полицая, който е задържал коляното си върху врата му.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via