“Астрал Холидейз” с близо 400 000лв. задължения за услуги

След фалита на “Астрал Холидейз” десетки собственици на транспортни и туроператорски фирми, доставчици ще се наредят на опашката на кредиторите, за да чакат изплащането на изработеното от тях през лятото.

Според техни изчисления обявилият несъстоятелност туроператор дължи близо 400 000 лева за извършени услуги. Сключената застраховка от 700 000 лева поема разносните за туристите, но не и на хотелиерите и транспортните фирми, обясниха от застрахователното дружество.

Собственици на фирми по Южното Черноморие са готови за съдебни дела, за да получат изработеното.

“Друг начин няма. В правото сме си”, казват потърпевши. Някои от тях смятат, че сега ще им се наложи да теглят кредити, за да се разплатят те със своите доставчици.

Хората, които са си платили екскурзии в “Астрал Холидейз”, но няма да ги осъществят заради фалита на туроператора, ще получат пари от застраховките.

“Сключената застраховка покрива финансовите щети, които ще понесат клиентите. Лимитът на тази застраховка е 700 000 лева. Със сигурност ще стигне за всички клиенти. По данни от туроператора те са около 200 човека”, заяви Николай Генчев в предаването “Здравей, България” по NOVA изпълнителен директор на застрахователното дружество.

“Астрал Холидейз” прекрати дейността си две седмици след като британският туристически оператор “Томас Кук” фалира. Това е и българският партньор на групата, който е и един от най-големите у нас.

Междувременно започна приемането на претенции на пострадалите от фалита на “Астрал Холидейз”. Претенциите могат да бъдат подавани в офис на ЗК “Уника” АД, онлайн на сайта на компанията или на денонощния телефон 0700 11 50. Изисква се единствено попълване на уведомление за настъпила вреда без нужните допълнителни документи.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via