Ангел Кунчев: Задължителното носене на маски ще остане за много дълго време!

Това предупреди главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на брифинга на Оперативния щаб

„Задължителното носене на маски ще остане за много дълго време. Можем да освободим и всички мерки в кратък период на време, но основните мерки, които касаят дейността на всеки един човек като носене на маски, честа дезинфекция и лична хигиена, особено в закрити помещения, ще останат за дълго”. Това предупреди главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на брифинга на Оперативния щаб.

На въпрос кога ще бъде дадена препоръка за отваряне на частните учебни центрове, Кунчев отговори: „Много сериззно го обсъждаме. Знаете, че списъкът на забранените дейности не е дълъг. Все още тази е една от тях. Много е вероятно с началото на юни да има такива промени“. И допълни: “Обсъждаме и по-сериозна реорганизация, включително и на работата на Щаба и на начина на представяне на информацията, тъй като е очевидно, че тенденцията наистина вече е стабилна към намаляване“.

Главният здравен инспектор съобщи още, че Щабът вероятно ще предложи отпадане на 14-дневната карантина и за влизащи, и за излизащи от страната. По този начин, РЗИ ще бъдат не по границите, а на местно ниво и ще следят всеки случай на новорегистриран с коронавирус гражданин.

Следвайте ни в социалните медии