Ангел Джамбазки се забърка в гей скандал в Европейския парламент

Българският евродепутат Ангел Джамбазки си спретна скандал с ЛГБТ обществото на заседание в Европейския парламент.

“Виждам, че Полша, Унгария и България ви дразнят. Разбирам защо – защото в тези държави знаем, че семействата са доброволен съюз. Това вас ви вбесява. Тази сесия на Европейския парламент бе посветена на ЛГБТ пропагандата. Всеки втори доклад е посветен на Истанбулската конвенция или на ЛГБТ обществото. Не приемаме хомосексуална пропаганда в училищата или близки до педофилията действия. Защо смятате, че вашето мнение тежи повече от моето – на нас хората от Полша, Унгария и България. Това е болшевизъм. Вие действате като китайските комунисти-болшевики. Стреляте по всички, които не харесвате”, заяви Джамбазки, с което си навлече освирквания в залата на ЕП.

“Казвали ли са ви, че не сте добре дошъл в някоя общност или че е забранено да влезете в определен бар. Как бихте се чувствали”, попита Себ Данс от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

“Не бих ходил на място, на което не съм добре дошъл. Не се натрапвам на хора, които не ме харесва. Вашата общност проявява нетърпимост към моето мнение – аз ви казвам, че не признавам еднополовите бракове и вие ставате много агресивни. Искате да наложите еднополовите бракове. Ето във вашата общност не съм добре дошъл, но това няма да ме натъжи много”, отговори българският евродепутат на Данс.

“Има съответна формулировка в полската Конституция и всички трябва да са равни. Не смятате ли така”, попита Карън Мелчиър от европейската група „Renew Europe“.

“Защото всички са равни по Конституция, за това не трябва вашето мнение да тежи повече от моето. В Полша гласуват поляци и те трябва да управляват държавата си. Защо мислите, че знаете по-добре от тях как да се управлява страна”, отговори Ангел Джамбазки.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via