Американците се “лекуват” със сребърна вода, руснаците – с водка, а ние се презапасяваме с храна!

Само през последния ден по света се появиха различни „способи“ за лечение от коронавируса.

Италианският град Милано се готви за всеобща акция, която според властите, не нарушава наложените ограничения. Жителите на града в събота, точно в 18:00 часа ще отворят прозорците и в един глас ще извикат „Милано се връща“, научаваме от Frognews.

Мощният възглас се прави по подобие на китайския град Ухан, в който жителите в един момент контактуваха с песни от прозорците. Тази вечер в Милано всички ще пеят La canzone dal balcone. Идеята нараства лавинообразно в цяла Италия, където се готвят за масово пеене от балкони и прозорци, за да покажат хората, че са заедно в бедата и заедно ще я преодолеят.

В Испания обаче е точно обратното. Всяка вечер в цялата страна настъпва пълна тишина. В много градове е въведен комендантски час и повечето заведения затварят врати. По-възрастните испанци си спомнят, че за последно ограничения за излизане вечер е имало през войната. Сервитьорът Видал Асдаш споделя: “От утре ще бъда само в къщи и ще спазвам ограниченията. Нищо не мога да направя, честно казано. Как ще ни пращат – нямам представа. Скоро ще свършим парите и не зная какво ще правим по нататък“.

С подобни проблеми се сблъскват и американците. Ню Йорк не е под пълна карантина, но е в режим на извънредна ситуация. Училищата и университетите са затворени. Всички мероприятия с участието над 500 души са забранени. На Бродуей са спрени всички спектакли и шоута. Някои гледат на ограниченията философски. „Разбира се, че сме разочаровани. Но това ни дава възможност да сме много повече време със семействата си. Майка ми навършва 70 години и семейството ще бъде заедно“, споделя Ръсел Колдуел. Но дори и затворени в домовете си, американците не скучаят. По един от телевизионните канали се появи проповедника Кенет Копеланж. Той съветва зрителите да поставят ръка на екрана на телевизора и да повтарят: “Приемам, че то е у мен, то е мое. Аз не съм само тяло, симптомите не са мои, мое е това, което Бог ми е обещал. Не съм болен, опитвам се да се излекувам и се излекувам, дяволът се опитва да ме зарази. Но аз съм излекуван и здрав. В името на Исус“.

Друг телевизионен евангелист, Джим Бекър, също обещава на зрителите спасение от COVID-19, но само ако си купите за 80 долара специално средство – сребърна вода. С нея трябва да почиствате предметите в дома си. Какви са резултатите от това лечение няма да узнаем, защото полицията и прокуратурата са се заели с Бекър…

Българите засега се отдават най-вече на запасяване с хранителни продукти, минерална вода и лекарства. Дали защото се чувстват като в под обсада или заради паника и страх? От всичко по много. Дори тези, които иронизират засилването на мерките срещу коронавируса, предпочитат да имат пълен хладилник и килер – за всеки случай. Месо, брашно, ориз, фасул, тоалетна хартия, сухи колбаси бързо изчезват от магазините. Търговците са доволни, някои вдигат цените. Коронавирусът ще им се отрази супер на бизнеса. Други затварят, инкасират загуби, очакват се съкращения на персонал в близките дни.

В Русия, по традиция, разчитат на универсалното лекарство, преминало изпитанията на времето – водката. С подходящо мезе – сланина и кисели краставички – гарантирана победа над вируса. Много руснаци наистина вярват на тази рецепта повече, отколкото на правителствените мерки.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x