Автомобил на “Тесла” се провали в това, за което е създаден – да защитава животи!

48-годишният анестезиолог д-р Омар Алън точно е карал автомобилът на мечтите си – Tesla S, когато в един момент загубил контрол над управлението и се блъснал в крайпътно дърво в южната част на Флорида.

Но не ударът е това, което го убива, а ”високотехнологичният дизайн” на превозното средство. Според адвокати на семейството на загиналия технологията на автомобила, определена от компанията за футуристична и от най-ново поколение, се е провалила именно в частта, заради която е била конструирана – да спасява човешки животи.

След удара Алън насочва ключодържателя към дръжките на вратата, които трябва ”да ги разпознаят” и по този начин вратата автоматично да се отвори. Механизмът обаче така и не проработва и мъжът бива обхванат от пламъците в купето, които по-късно поглъщат и цялата кола.

,,Тази трагедия нямаше да се случи, ако от ”Тесла” бяха сложили най-обикновени дръжки за отваряне, защото тогава г-н Алън щеше да се измъкне жив и здрав. А тези високотехнологични нововъведения са предпоставка и за други човешки жертви при подобни инциденти. Автомобили с такива дефекти се оказват смъртоносен капан”, смята близък до семейството адвокат.

Омар Алън, баща на пет деца, взима колата на мечтите си поради една основна причина е тя е – парадоксално – ”високата степен на сигурност и безопасност на автомобила”, твърди друг защитник на семейството, цитиран от ”Вашингтон поуст”.

Той посочи, че и преди е имало ”сходни инциденти” с автомобилите на ”Тесла”, което според него е безумно да продължава да се случва.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via