fbpx

Зукърбърг: Как да научим компютъра да различава педофилията и естествения природен процес на храненето между майка и отроче?

257

Измина година, откакто основателят на Facebook Марк Зукърбърг бе приет в Kонгреса на САЩ, за да отговаря на въпроси, свързани с безопасността в социалните мрежи по отношение на насилието.

Оказва се, че проблемът далеч не е решен, независимо от взетите мерки. Миналия петък, 15 март, с Facebook Live бе разпространено видео от стрелбата в Нова Зеландия, довела до смъртта на 50 души.

MarketWatch прави щателен анализ по темата, касаещ социалните мрежи. Изводът – мерки се вземат, но проблемът си стои – поради правни пречки, ограничаващи възможностите за цензура на администраторите.

Отделът за защита от неподходящи публикации към най-голямата социална интернет платформа е съставен от близо 20 000 служители. Тяхната работа е подпомагана от система с изкуствен интелект, която маркира потенциалните заплахи и ги предоставя за преразглеждане, казва собственикът на Facebook. Едва след това се предприемат мерки, което си е чисто физически процес, изискващ време за реакция.

Дженифър Голдбек – професор в Университета по информационни технологии в Мериленд, обяснява, че „компютрите разбират много по-добре значението на думите, отколкото на снимките“. От технологична гледна точка програмистите много по-лесно могат да въведат вариациите на неподходящата публикация, защото езиците, макар и генерално богати, са бедни на думи и изрази, представляващи заплаха.

Визуалното съдържание е нещо съвсем различно. Market Watch дава за пример установяването на разликата между проява на ексхибиционизъм и публикации, касаещи здравното образование. Темата с кърменето също е актуална през последните години. Как да научим компютъра да различава педофилията и естествения природен процес на храненето между майка и отроче? Изглежда, че подобни въпроси отнемат съня на хора като Зукърбърг.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x