Знаете ли как са се появили хартиените торбички?

Сигурно често използвате хартиени торбички, но замисляли ли сте се какъв е произходът им?

Маргарет Найт била едва на десет години, когато започнала работа в тъкачницата в своя щат Ню Хемпшир. В крайна сметка, това станало през 1848 г., и нейната овдовяла майка се нуждаела от всяка стотинка, която семейството може да изкара, припомня Neatorama.Знаете ли как са се появили хартиените торбички?

Малката Маргарет имала талант да изработва най-различни неща още от малка и дори правила играчки за братята си. Във фабриката с годините тя бързо научила различни умения като тъкачество, гравиране и др. и един ден чула за това как се опитват да създадат машина, която ефикасно да произвежда хартиени торбички с плоско дъно.

Мързеливи и неактивни ли са българите? Е, дори и да сме, поне не присъстваме в класацията на страните първенци по т…

“Казаха ми, че това просто не може да стане, но аз бях уверена, че ще успея”, записва младата жена, която тогава едва била навършила 30 години.

Тя започнала работа по машината в извънработно време и без знанието на началниците си… и сполучила. Маргарет Найт създала машина, която произвеждала хартиени торбички с плоско дъно и при това го правела бързо и евтино, така че масовото производство станало възможно.

Знаете, че трябва да пиете повече вода, но все не ви се получава, забравяте или пък го намирате за скучно? Не се от…

За съжаление, един мъж видял машината в действие и побързал да патентова идеята, създавайки нови проблеми за младата изобретателка, но днес знаем, че на нея дължим този удобен ежедневен аксесоар.

Може да харесате и