fbpx

Женската красота през очите на мъжете

461

Нека да видим каква “женска красота” има в очите на мъжете.

Златна среда

Проучванията на експерти от Института в Канада разкриха връзката между измерванията на части от лицето и женската красота. Специалистите използваха различни разстояния между различните части на лицето на снимката на една и съща жена. След това тези снимки бяха представени на редица мъже. Така успяха да установят идеалните пропорции на женското лице, което привлече най-голям брой мъже. Както се оказа, тези пропорции са някаква златна среда на всички женски лица. Според проучването учените от Торонто разрушиха предположенията на някои специалисти, че мъжете са привлечени от жени с необичайни черти.

 Детински черти

Жените с детински черти (пухкави бузи, широко отворени очи и устни, бузи украсени с лунички) са предпочитани от мъжете. Не за нищо в италианските конкурси за красота, жените с този вид лице често печелят.

Коса

Исторически, дългата коса е показател за здравето на жената.

Форма на лицето

Главният аспект на женската красота, разбира се, е формата на лицето. Сърцевидното лице привлича най-много внимание от мъжете. В същото време, с квадратно лице, нещата са точно обратното. Средната привлекателна личност се счита за овално лице.

Очи

Важна роля играе цветът на очите на една жена. Най-харесваните са зелените и сините очи, тъй като те са по-редки. Въпреки това много мъже обичат момичета с тъмни очи.

Кожа

Здравата, кадифена и сияйна кожа е един от критериите за женска красота. Затова, за да угоди на мъжете, трябва да се обърне внимание не само на кожата на лицето, но и на кожата на цялото тяло.

Фигура

Вероятно за жените, които през целия си живот се поддават на постоянни диети, за да изглеждат по-стройни, ще се открие, че мъжете предпочитат жени с леко изкривени форми. Но не забравяйте, че ние говорим за от 2 до 4 излишни килограма.

Гърди

Гърдите винаги са били обект на възхищение за повечето мъже. Исторически, големите гърди са индикатор за плодовитостта на жената, затова дори сега буйните гърди са по-популярни.

Талия и бедра

Идеалната фигура е “пясъчен часовник”. Този вид фигура предполага тясна талия и широки бедра.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...