fbpx

Жан-Клод Юнкер се появи на срещата на високо равнище на НАТО в Брюксел пиян (Видео)

Лидерът на ЕС и личен приятел на премиера Бойко Борисов бе напълно безпомощен при церемониалната „семейна снимка“ преди тържествената вечеря и ако не бе помощта на президентите на Финландия и Украйна нямаше да може да се задържи на крака.

Холандският премиер Марк Рюте също се притече на помощ и така голямата изцепка бе прикрита без излагация.

Юнкер обясни, че  отново го е стегнал ишиаса, който сковава движенията чу и го довежда до това безпомощно състояние.

„Изпитвам затруднения с ходенето- Не съм пиян. Имам ишиас. Честно казано, предпочитам да съм пиян“ – каза Юнкер миналия месец в Дъблин в своето обръщение към депутатите от ирландския парламент, когато му зададоха въпрос за странната му походка.

Видео:

 

Португалският премиер Антонио Коща сподели за медиите, че Юнкер му се оплакал от ужасни болки в гърба.

На свой ред холандският премиер Рюте коментира:

“Това не е сериозен здравословен проблем, но от време на време получава тези болки в гърба и това е проблем. Всъщност проблемът е точно в това, че той хронично получва подобни кризи.

Говорителят на Еврокомисията отказа обяснение за медиите по повод състоянието на Жан-Клоз Юнкер като каза, че не коментира лични проблеми.

Какво е ишиас

Ишиасът е синдром с болкова симптоматика на седалищния нерв (n. ischiadicus). Според статистиките ишиасът е причина за 65% от случаите на поражения и отпадна симптоматика в периферната нервна система.

Причинителите на ишиаса могат да бъдат от местен и общ характер: остеохондроза (спондилоза) или дископатия, която по своята същност е дистрофичен процес с образуване на остеофити (шипове). Други местни причинители може да са новообразувания в малкия таз – костни тумори, простатен карцином, маточен карцином, студени абсцеси. По-рядко срещано увреждане на седалищния нерв е след инжектиране на медикаменти в основата на нерва при по-дълбока мускулна апликация. Сред общите причинители на ишиас се срещат интоксикационни и инфекциозни агенти. Най-чести са инфекции от зъбни грануломи, хронични тонзилити, алкохолна интоксикация, автоинтоксикация при диабет и други.

При ишиас се среща и отпадна симптоматика: намалена чувствителност за болка, температура и допир. Чест белег на синдрома е степажната походка – получава се трайна пареза на стъпалото на засегнатия крайник и намален мускулен тонус на подбедрицата.

Диференциално-диагностично ишиас може да бъде оприличен на други заболявания. Такъв пример е възпалението на тазобедрената става (коксит), възпалението на сакроилиачната става, изолиран неврит на бедрения нерв.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x