Затвор за рисунки в пясъка

Затвор за рисунки в пясъка и поставяне на камъни по брега на испанския остров Гран Канария, съобщава вестник “Сън”.

Причината е, че пясъчните дюни заемащи 400 хектара, се считат за важна част от екосистемата на острова и са една от атракциите на природния резерват.

Много туристи пишат имената си в пясъка, правят знаци и рисунки, дълбаят човешки фигури от пясъка. Полицията многократно е откривала огромни каменни кръстове, направени от вулканични камъни, каменни кръгове, графити на камъни, гигантски сърца и дори лица, издълбани в скалите, пише вестникът.

Природозащитниците казват, че любовните послания в пясъчните дюни на острова са толкова големи, че са видими от пространството в снимки в Google Maps.

Еколозите вярват, че ако това не бъде спряно, естествената красота на пясъчните дюни може да бъде загубена завинаги. Те смятат, че са виновни туристите, които си правят селфита със своите “произведения на изкуството”.

Всички подобни действия са незаконни и се наказват с глоби и дори с лишаване от свобода, ако нарушителите бъдат заловени, пише вестникът. Глобата достига 600 евро, а заловените на местопрестъплението също ще трябва да заплатят разходите за възстановителните работи.

Местните власти обявиха началото на образователна кампания, насочена към опазване на околната среда, и след това обещаха да засилят санкциите и да увеличат броя на патрулите.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x