Вокалистът на „Линкин Парк” се самоуби

Любимият певец на милиони по света сложи край на живота си

Вокалистът на прочутата американска група „Линкин Парк” Честър Бенингтън сложи край на живота си. Той е намерен мъртъв в дома си в Калифорния.

Списание TMZ съобщи, че 41-годишният музикант се е обесил в дома си. Тялото му е намерено малко преди 09:00 часа сутринта местно време.

Американският певец има шест деца от двата си брака. През годините Честър Бенингтън е злоупотребявал с алкохол и наркотични вещества. Честър Бенингтън беше близък приятел на Крис Корнел, който сложи край на живота си през месец май тази година.

„Линкин Парк” са една от най-разпознаваемите групи на световната рок сцена. Бандата е основата в средата на 90-те години на миналия век. Много описват стила на групата като ню метъл – стил, който комбинира елементи на хеви метъла с друг, в техния случай рап.

„Линкин Парк” има продадени над 70 милиона албума в световен мащаб, както и редица престижни награди, включително две „Грами”. Някои от най-известните парчета на бандата са „In The End”, „Numb”, „Castle of Glass” и „Breaking the Habit”.

Честър Бенингтън в миналото е говорил за самоубийство, защото в детството си е бил насилван. Майк Шинода от „Линкин Парк” написа в Туитър, че е „шокиран и съкрушен”. Той потвърди, че информацията за смъртта на неговия колега и приятел е вярна.

Може да харесате и