fbpx

Владислав Горанов към президента Радев: Иска нови самолети, но е против хората да си купуват нови коли

742

Макар и съвсем минимално с промените в закона искаме да стимулиране купуването на нови автомобили. Това за президента Румен Радев явно е грешно.

Не мога да се съглася с мотивите му че бедността е фактор на управлението. Много силен дебат трябва да се проведе за общоприети европейски ценности. От една страна Радев казва, че трябва да купим нови скъпи самолети, а от друга – да не си взимаме нови коли.

Това коментира финансовият министър Владислав Горанов за президентското вето върху промените в закона за корпоративното подоходно облагане в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Той обаче поясни, че дебатът в ГЕРБ как да се реагира на ветото на Радев още не е приключил.

„Гражданската отговорност“ трябва да е от автомобила, иначе би трябвало да я плаща всеки, който има шофьорска книжка. Трябва ли всеки български гражданин с книжка да плаща годишна „Гражданска отговорност“, категоричен бе той.

„Собствеността на автомобила е ясна“, допълни Горанов.

„Има три стълба които определят цената на горивата – първият е цената на суровия петрол, на което правителството не може да влияе. Оттам трябва да заработи пазарът. Смятам да предложа изменения, елементарни на пръв поглед, които ще допринесат за по-голяма прозрачност – да задължим всеки търговец на горива да посочва търговската надценка в касовата бележка на всеки купувач на бензиностанция – колко е за държавата и колко – за търговеца. Акцизът на течните горива у нас е най-ниският възможен. В този смисъл ръцете на правителството са вързани“, каза още финансовият министър.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори