fbpx

Владимир Путин ще представя план за Сирия

План за нормализиране на обстановката в Сирия ще представи руският президент Владимир Путин по време на десетата юбилейната среща на високо равнище на БРИКС, която се провежда в Йоханесбург, Република Южна Африка.

Очаква се Путин да разговаря насаме с турския президент Реджеп Ердоган. Една от основните теми на срещата на върха на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Република Южна Африка) ще бъде противопоставянето на американската политика на протекционизъм в световната икономика.

Петте най-големи развиващи се икономики обхващат около 40% от населението на света и над една четвърт от територията на планетата.

Спадът в цените на суровините и американският протекционизъм причиняват значителни щети на икономиките на страните от БРИКС и една от целите на срещата е да бъдат намерени лостове за противодействие.

Дневният ред на форума е амбициозен – той включва изработването на общ механизъм за разрешаване на конфликти, създаването на собствена агенция за кредитен рейтинг и на център за разработване на ваксини, предаде БНР.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x